loading emblem

About Us

The team celebrating

Us

Overgewaaid uit het warme Barcelona maakte dit concept in de zomer van 2017 haar entree in onze hoofdstad op de Clercqstraat. Later volgden al snel onze vestigingen op de Hobbemakade en Reinwardtstraat in Amsterdam en de Kleine Houtstraat in Haarlem.

Het idee voor een cava bar is ontstaan tijdens een trip naar Barcelona waar vijf horeca broeders kennis maakten met de verschillende barren die deze Spaanse stad te bieden heeft.

Zo kwamen zij terecht in een bekende en zeer populaire cava bar in één van de zijstraatjes van de wijk Barceloneta. De flessen Cava Rosat vliegen je hier om de oren terwijl je geniet van kleine tapas die à la minute voor je worden bereid. Geen poespas, gewoon authentiek en goed.

De keuken wordt gekenmerkt door Spaanse tussengerechten met een twist. Zo zijn er de klassiekers als Pimientos de Padron, Jamon Iberico en Calamares. De kaart kenmerkt zich vooral door de moderne kleine gerechten met invloeden uit Azië, Zuid- en Midden-Amerika die ideaal zijn om te delen. Deze toegankelijke, maar vooral spannende gerechtjes variëren regelmatig om zo de gasten te blijven verrassen.

Het interieur doet denken aan de vele Spaanse cava barretjes, maar dan met een eigentijdse look. Zo is er een open keuken, een chef’s table en een marmeren bar waar je uitgebreid aan kunt dineren.

Om het unieke karakter van de Spaanse barren ook in Amsterdam terug te laten komen, importeert Five Brothers Fat als enige horecazaak in Nederland de originele “Can Paixano” cava uit Barcelona.

The team